06-25546490 / 0166-610403 info@hectormethode.nl

BEHANDELMETHODE

WERKWIJZE

Hector Methode is een praktijk voor mensen met aanhoudende of onopgeloste (chronische) klachten. Bij klachten die langer aanhouden dan 3 maanden is er vaak een andere aanpak nodig dan reguliere oefen-/fysio behandelingen.

Dit heeft te maken met verstoring en compenstatiegedrag van het lichaam. De volgorde waarin spieren activeren verandert bij mensen met aanhoudende klachten. Spieren die normaal gesproken aan- of ontspannen bij een beweging, reageren te laat of staan  te lang onder spanning . Het lichaam moet daardoor harder werken om op dezelfde wijze te kunnen functioneren.

Bij Hector Methode leer je deze verstoringen te ontdekken en zelf op te lossen. Door een unieke behandelmethode kijken we letterlijk naar het bewegen van je spieren en gewrichten in heel het lichaam.

EDUCATIE

Inzicht in de functie van het lichaam is onmisbaar om te kunnen begrijpen waarom klachten aanhouden of niet opgelost worden. De klachten van het lichaam zijn onder controle te krijgen door de wijze waarop wij over het lichaam denken om vervolgens patronen te doorbreken.

Wanneer het lichaam vaak genoeg ervaart dat de betreffende activiteiten geen nadelig effect hebben op het lichaam, zou het lichaam kunnen ‘leren’ dat de eerder aangeleerde overgevoeligheid  bijgestuurd of verminderd kan worden, waardoor het lichaam dan de tijd krijgt om te herstellen.

Bij Hector Methode vinden wij het daarom belangrijk educatie mee te geven in jou klacht, niet alleen tijdens de behandelingen, maar ook in de jaren daarna.

l

BEHANDELEN

Wanneer we de achterliggende reden van de klacht hebben gevonden gaan we hiermee direct aan de slag.

Je krijgt tijdens het behandelen informatie en tools om zelf aan de slag te gaan met je klacht, dit doen we om zelfredzaamheid te vergroten zodat je ook na de behandeling kan doorwerken aan je herstel. Op die manier wordt je je eigen coach.

Tijdens het behandelen kijken we naar je manier van bewegen, maar ook naar andere aspecten die invloed kunnen hebben op je klachten. Denk aan stress-management, slaapkwaliteit en de overtuigingen die je hebt over je klacht.

 

Begin met chatten!
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je helpen?